Deprecated: preg_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /data/sites/web/herkonwheelsnet/www/wp-includes/kses.php on line 1745
>

Geschiedenis

De ploeg is letterlijk tussen pot en pint opgericht in 2007, door initiatiefnemers Eric Crauwels, David de Putter, en Steve Orens.
Wat begon als een puur recreatieve ploeg is in de loop der jaren uitgegroeid tot een ploeg die meedraait in top van de Belgische competities.

Het team is in eerste instantie een groep vrienden die op het plein een collectieve prestatie kan neerzetten.
Iedereen speelt voor en met elkaar, en dankzij de goede coaching zijn er mooie resultaten. Dit heeft geleid tot het ontstaan van een hechte, enthousiaste groep. En om het verder bestaan te garanderen en te groeien zijn we nog steeds op zoek naar nieuwe spelers en vrijwilligers om een handje toe te steken.

In 2015 konden we met trots aankondigen dat we vanaf het seizoen een samenwerking aangaan met Limburg United. Deze ploeg is een jaar ervoor opgericht en speelt mee in de hoogste klasse van het Belgische basketbal. In hun eerste seizoen gooiden ze al meteen hoge ogen in de competitie met een schitterende 4de plaats. Ze hebben net als ons grote ambities naar de volgende jaren toe.

Vanaf heden zal Herk on Wheels dan ook verder gaan onder de naam “Hubo Limburg United on Wheels”

In 2017 werdt er een nieuw project boven de doopvont gehouden “Limburg United on Wheels KIDS”, hiermee willen we een kans geven aan de echt jonge spelertjes om op een ontspannende en speelse manier kennis te maken met rolstoelbasketbal.
De focus ligt op balgewenning, stoelgewenning, en het aanleren van fundamentels. En natuurlijk is het ook de bedoeling om zo nieuwe spelers voor onze ploeg op te leiden met het oog op de toekomst, en zo de continuiteit te verzekeren.